50 jaar en nog gezond en fit

Haal het beste uit jezelf

50 jaar en nog gezond en fit

Wat is het geheim?

Is het wel een geheim? Zelf ben ik van mening dat ik mijn inspiratie graag met jullie deel via Social media. Alles wat ik eet? Hoe ik leef? Waar ik voor leef? Hoe ik beweeg en wat en wie me gelukkig maakt deel ik met iedereen die dit wilt lezen of horen.

Gezond en fit je 50ste leeftijd bereiken

We weten allemaal dat gezond eten, genoeg bewegen, genoeg water drinken en rust nodig is voor een gezond bestaan. Het weten en het doen, daar ligt de sleutel.

We lezen ons in, we schakelen een coach in, we schrijven ons in bij een sportschool en dan krijgen we het gevoel dat het gaat lukken. Dit is niet wat zal werken als jij er zelf niet in gelooft. Dit alles doen is zeker de moeite waard, maar alleen als je het gaat DOEN, en niet omdat je vind dat je op dit moment 10kg te zwaar of te licht bent om over een aantal weken op het strand op een warme bestemming te willen liggen met een mooi lichaam.

Dit is korte termijn visie en wat ik iedereen wil meegeven is de lange termijn visie. Op mijn 50ste gezond en fit wil dus niet zeggen dat ik dit in een aantal maanden heb bereikt. Nee dit is een manier van leven geworden.

Wat is het geheim om dit vol te houden?

Het graag willen en de balans weten te vinden in alles wat je leeft.

In de libelle editie januari 2019 sta ik met het artikel “Ik heb minder pijn, sporten is mijn medicijn”.

Dit is waar ik de kracht vandaan heb gehaald. Lees het artikel en hopelijk voel je wat ik bedoel. Het artikel staat ook op instagram HealthwithNorma of op Facebook sport & voeding.

Dan is dit nog steeds niet voor iedereen de sleutel. Want ik begeleid mensen welk zware medicijnen hebben en weten dat ze anders moeten leven om de ziekte of hun gezondheid de baas te zijn en toch lukt het hen niet om hun levenswijze qua voeding en bewegen om te gooien. Deze mensen hebben niet genoeg aan 10 weken begeleiding. Hen adviseer ik om minstens 6 maanden begeleiding te nemen. Of eens een week afgezonderd van de maatschappij een spiegel voor te laten houden door een goede coach.

Hoe vind ik mijn balans?

8 uur per nacht slapen

Elke ochtend mindfull wakker worden, dan een koude douche en daarna kundalini yoga ( vuur ademoefeningen )

Wandelen met mijn hond mojo

Gezond en heerlijk ontbijten

Dag begint met begeleiding op het gebied van sport, voeding, yoga en of meditatie

Gezond en heerlijk lunchen

Power slaap van een half uur

Dan middag begeleiding of andere afspraken voor de praktijk

Zelf yoga of sportactiviteiten

Gezond en heerlijk avondmaal

Avond begeleiding en/of rustmoment

Een toetje met fruit

Douchen, mediteren en klaar maken voor de nachtrust

Wijk ik wel eens af van bovenstaande schema? Jazeker! Ik eet ook wel eens patat of pizza en ik drink ook wel eens een wijntje of een gin tonic. Het gaat erom dat de basis staat en dat ik daar elke keer weer naar terug keer om mijn lichaam gezond te houden. Waar het misgaat is als het andersom is. Dat de basis  ongezond en vol met stress is.

Begin voor jezelf een basis op papier te zetten, hang deze op je ijskast en leef dit papiertje! Als jij het niet doet, doet niemand het!

Mijn huid;

Mijn huid smeer ik vanaf mijn negen jarige leeftijd al in met Nivea. Al sinds ik me kan heugen. Opgevoed met potten Nivea om de huid soepel en vet te houden. Dit is er met de paplepel ingegoten. Wanneer je dit elke dat doet krijgt je huid geen kans op droog te worden en blijft het soepel.

Ook ik merk nu dat mijn huid iets minder elastisch is en de zwaartekracht zijn werk doet. De huid gaat iets hangen. Zoals je kaaklijnen, rondom de ogen, en onderaan de billen. Plekken welk allemaal iets moeilijker in vorm te houden zijn. Vind ik dat erg? Nee….dit hoort ook bij het ouder worden. Ouder worden is niet erg, en alles wat er in het lichaam gebeurt mag er zijn. Wel wil ik zelf alles eraan doen om het lichaam optimaal te houden.

Genoeg drinken is ook goed voor je huid. Drink vooral weer gezuiverd water uit pak en niet uit de kraan op uit plastic fles.

Vrouw en de overgang rond de 50ste

Jawel ik ben al 2 jaar bezig met de overgang. Het vocht in het lichaam is uit balans, de hormonen zijn zoekend en alle organen werken hierdoor ook langzamer. Kan ik daar invloed op uitoefenen? Ja dan kan ik, dus dan doe ik dat! Zo simpel kan het zijn! Analyseer wat er nodig is om je fijn en gelukkig te blijven voelen en doe er dan alles aan om dit te bereiken

Voor mij blijft dit gezond eten en bewegen en daar is Yoga en meditatie bijgekomen.

Yoga is werkelijk een sleutel om de balans van lichaam en geest te vinden. Als ik mijn jongere ik nu advies kon geven dan had ik haar dit al op jongere leeftijd aangeraden. Vraag me af als ik yoga al op jongere leeftijd in mijn dagritme had toegevoegd of de reuma er dan had geweest.

Yoga en meditatie geeft mij zoveel liefde, geluk en balans voor mijn lichaam en geest. Het is niet meer weg te denken.

De overgang ga ik heel soepel doorheen. Door hormoon yogalesjes te doen en te mediteren blijf ik goed luisteren naar mijn lichaam. Vrouwen in de overgang, je lichaam praat tegen jou, je hoeft er alleen maar naar te luisteren en er dan iets aan te doen.

Komen we sneller aan? Ja dat kan. Kun je hier iets aan doen? Ja elke pond gaat door de mond..

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen of wil je ergens informatie over, laat gerust een bericht voor me achter. Mail naar info@healthwithnorma.nl en je hebt binnen 24 uur antwoord.

Liefs en hopelijk is dit weer inspiratie voor jou♥♥

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *