Over mij

Haal het beste uit jezelf

Mijn naam is Norma Isabella Roos 54 lentes jong, getrouwd met een lieve man en moeder van twee hele lieve mannen.

Ben betrokken, integer en een goede luisteraar.

Mijn inzicht naar het verlangen om coach te worden kwam in 1998, toen er reuma werd geconstateerd. De reumatoloog vertelde mij dat wanneer het zo blijft voortzetten ik jong in een rolstoel zal belanden. Een totaal veranderde mind-set heeft mij gered. Ik besefte dat je met je gedachten en innerlijke inzichten veel kan bereiken.

Dit is het moment dat ik het met iedereen wil delen. Anderen helpen om hetzelfde te bereiken. Wanneer men het leven weer op orde wilt krijgen weet ik dat dit samengaat met goed voor jezelf zorgen. Wanneer je goed voor jezelf zorgt krijg je dankbaarheid terug van jouw lichaam en geest.

In balans komen en blijven. Mentaal en fysiek.

Goed voor jezelf zorgen klinkt makkelijker dan het in werkelijkheid blijkt.

Door de jaren heen ervaar ik dat men moeite heeft om de juiste balans te vinden. Als men het dan gevonden heeft dan is het nog een kunst om dit vast te houden. Mijn balans vond ik in 2007, wat betekent dat ik ook moeite heb gehad. Het was een weg met strubbelingen en valkuilen. Het leven zit vol met lessen en het is aan ons hoe we hiermee omgaan. Leren we van onze lessen of laten we ze voorbij gaan. Het begint allemaal bij de basis. Wat heb jij van huis uit meegekregen? Welke normen en waarden zijn jouw aangeleerd? Welke mensen hebben invloed op jouw zijn?

Allerlei ruis waar men mee te maken heeft. Hoe ga je hiermee om? Wat is de juiste beslissing? Hoe word ik nu “echt gelukkig”?

Door jóu te helpen word ik gelukkig.

Daarnaast weten we allen inmiddels hoe belangrijk voeding, beweging en rustperiodes zijn voor onze vitaliteit. De juiste voeding heeft er bij mij voor gezorgd dat ik van zestien medicijnen per dag, nu naar nul ben gegaan. Ik kan je zeggen dat dit tot de dag van vandaag nog steeds een voldaan gevoel geeft. En ik heb mijn balans gevonden! Betekent dit dat ik dan nooit meer lekkere, vette dingen mag eten? Nee absoluut niet, maar ik weet wel de balans hierin te houden.

Ik heb een opleiding vertrouwenspersoon gedaan bij Scheidegger. Jarenlange ervaring op coach gebied. Verschillende cursussen gevolgd op het gebied van coaching en leiderschap. De opleiding van leefstijlcoach, relatie therapie en rouw therapie afgerond en daarnaast veel lezen en bijwonen van seminars. Een gecertificeerd yogadocent en tot de dag van vandaag blijf ik leren om de kennis aan jullie over te mogen dragen.

Mijn doel is om nog meer mensen te helpen de juiste balans in het leven te vinden zodat men weer krachtig, zelfverzekerd en positief door het leven kan.

Wanneer jouw interesse is gewekt vindt er allereerst een kennismakingsgesprek plaats.  Tijdens het gesprek kijken we of er een klik is, bespreken we jouw situatie en vandaar uit kan ik mijn coaching plan maken.

Mijn coaching vindt plaats in Zoetermeer aan de Malachietgroen 1, en mijn outdoor coaching vindt plaats in het park aan de Scheglaan. Bij regenachtig of koud weer kunnen we onder het genot van een drankje een plekje binnen opzoeken, waar we de coaching kunnen voortzetten.

 Wat is outdoor life coaching

Deze vorm van coachen wordt al wandelend in de natuur uitgevoerd. De natuur wordt actief ingezet en biedt een krachtige meerwaarde. Al wandelend ga je aan de slag met de vragen die je bezighouden. Het bewegen zet je geest in beweging en daarmee ook het proces om de mind-set te veranderen. Door beweging en de rust van de natuur ben je beter in staat om te luisteren naar je innerlijke gevoel en sta je gemakkelijker open voor nieuwe inzichten en ideeën. Zo komt er beweging in een vastgelopen proces.

Geluk voor mij is niet alleen de glimlach op jouw gezicht maar ook de rust in je hoofd.