Yoga therapie

Haal het beste uit jezelf

Yoga therapie

Yoga therapie

Wat is yoga therapie?

Yoga therapie is een holistische therapie die zijn oorsprong in de Indiase traditie heeft. Door ziektes of emotionele/psychische klachten wordt de balans in ons lichaam, geest en ziel verstoort.

Als gecertificeerd life coach en gecertificeerd yogadocent, rolde ik al snel ongemerkt in de sessies van yoga therapie. Het was mijn intentie om degene, de basis van yoga in privé setting te geven of voor degene die de persoonlijke aandacht fijn vind. Doordat mijn werkwijze een holistische wijze is, voelt men zich gehoord en dan komt er tijdens een persoonlijke sessie al snel ruimte voor een gesprek.

Wie?

Van zwangere dames tot mensen met zowel fysiek als mentale klachten komen bij me. De zwangere vrouw vind de persoonlijke aandacht heel fijn. Bezig zijn met bekken, ademhaling en onderrug word door hen het meest gewaardeerd.

Voor degene met fysieke klachten helpen de yogahoudingen om hier controle over te krijgen of ervan af te komen.

Voor degene met mentale klachten, word vaak eerst een intentie gedeeld en hier word de les dan op afgestemd.

Wat is het dankbaarst om te mogen doen voor de mens?

Wat kun je verwachten tijdens  de yoga therapie?

Vooraf is tijdens een intake besproken wat je intentie is van de yoga therapie of privé les. Elke les dat je komt mag je een ‘nieuwe”, of dezelfde intentie uitspreken, daarna starten we met de ademoefeningen om de energie van het lichaam te verdelen en omlaag te brengen.

Het moment dat mensen bij me binnenkomen, krijg ik over het algemeen al teruggekoppeld dat ze al zen worden bij het binnenkomen. Er is een positieve energie aanwezig in mij en in het huis. Dit draagt bij dat de sessie in positieve en liefdevolle sfeer gehouden word.

Na de ademoefeningen volgt de yogahoudingen of jou afgestemd. Wat wil je op dit moment, wat kan je lichaam aan op dit moment. Een mix van Hatha yoga en Yin Yoga mag u verwachten.

Daarna volgt voor de meeste het moment waar ze naar verlangen; de meditatie. Even de rust van je lichaam mogen ervaren. Het zijn, in het moment. De meditatie kan verschillen van complete ontspanning tot een golf van verdriet wat er op het moment uit komt.

Thema’s 

Loslaten, vertrouwen, controle, relatie, zelfliefde, en pijn komen voorbij. Wel is het goed om te weten dat dit alles vanuit onvoorwaardelijke liefde en zonder oordeel word opgevangen. Men gaat na de les/sessie van één uur altijd met een fijn gevoel naar huis.

Afsluiten

Dit doen we met een kruidenthee en delen met elkaar de energie welk we hebben mogen voelen tijdens de meditatie. Ik ervaar het als een groot genoegen dat men hier openbaart en zich altijd vrij bij mij voelt om te delen. De vertrouwen die ik mag ontvangen is groots en ik ben een dankbaar mens.

Mijn intentie om yoga therapie te geven

Jou de liefde geven die je verdient. Jou de handvatten meegeven waardoor je weer positief kunt denken. Jou laten inzien wie je bent, wat je kunt en wat je niet kunt.

Dit alles speelt zich altijd af in het NU en het nu is POSITIEF.

Liefs coach en yogadocent,

Norma Roos

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *