kinderyoga in privé setting

Haal het beste uit jezelf

LET OP!

Op het  moment staat het lesgeven aan kinderen op school stil. Door de corona is het stilkomen te liggen en tot heden nog niet op kunnen pakken.

Wel denk ik eraan om uw kind in privésetting kennis te laten maken met yoga. De persoonlijke aandacht voor uw kind en de les ingezoomd op zijn/haar verlangen is wat mogelijk is. Heden geef ik de les aan mijn kleinkinderen van net 3 jaar en het is verrassend hoe snel zij dit oppakken. Dankbaar om al op jonge leeftijd kennis te laten maken hoe ze het lichaam en geest met elkaar mogen verbinden.

Voor mij is kinderyoga een logische uitbreiding op mijn coachpraktijk. Als coach houd ik me bezig  hoe je je voelt, yoga is een ervaring van hoe je je voelt. Daarom bied ik vanaf 2019 mindfull kinderyoga aan.

Holistische kinderyoga

Het begint bij het kind, zo denk ik er althans over. Leer je een kind om zich bewust te zijn van zijn of haar lichaam en geest, op speelse wijze uiteraard, dan zal het in zijn of haar verdere (volwassen) leven daar profijt van hebben. Voelen hoe je je voelt op dit moment en voelen wat je nodig hebt. Grenzen kunnen aangeven en in stilte kunnen zijn. Kwaliteiten die zó nodig zijn in de huidige wereld.

Hoe mooi en kostbaar is het als we deze kwaliteiten bij kinderen kunnen behouden? Want zij hebben ze van nature al en leren ze af door op te groeien in een maatschappij die vooral de linkerhersenhelft (logica en taal) stimuleert. Dit is ook nodig en daar komen we een heel eind mee. Voor het in balans blijven is het net zo nodig om de rechterhersenhelft (creativiteit en gevoelens) aan te spreken. Alleen het stimuleren en samenwerken van beide hersenhelften levert gezonde hersenen en dus gezonde mensen op.

Bij de holistische kinderyoga ligt het accent op de verbinding tussen lichaam en geest (yoga betekent verbinding) die op een speelse manier wordt behouden en gestimuleerd. Denk hierbij aan (dier)houdingen, sprookjes, liedjes, versjes, muziek en spelletjes. Als afsluiting zal af en toe iets creatiefs worden ingezet zoals een tekening maken. Kortom; alle zintuigen worden aangesproken om kinderen te laten ervaren hoe ze zich voelen en om balans te creëren en behouden tussen lichaam en geest.

Voor de les mag je kind iets lichts eten maar geen volledige maaltijd. Zorg dat je kind kleding aan heeft waarin het zich goed kan bewegen en meerdere laagjes zijn fijn (T-shirt en vest). Ook sokken zijn prettig.

Praktisch

Elke les duurt 45 minuten. De lessen vinden plaats op verschillende scholen na school tijd of in een privé setting aan huis in Zoetermeer. Je kunt je kind opgeven via het contactformulier op deze website.

Het enige wat uw kind nodig heeft voor de lessen is een yoga mat. Uw kind kan naar wens dan thuis oefenen.

Kosten: 25 euro voor een maandabonnement. Lessen die niet kunnen worden bijgewoond komen te vervallen.

Kinderen vanaf 4 t/m 7 jaar zijn welkom tijdens de lessen. Er is plek voor 8 kinderen en wanneer het vol is kunt u altijd contact opnemen en uw kind op de wachtlijst laten plaatsen. Het aantal is een bewuste keuze om de aandacht voor uw kind te waarborgen.

We doen oefeningen met hun lichaam, adem en gedachten.

Naast plezier, concentratie, creativiteit, rust en bewegen staat samenwerken en respect voor elkaar centraal.

Voor meer informatie kunt u mailen naar info@healthwithnorma.nl